reklama 

Zážitková gastronomie v Peci pod Sněžkou už tento víkend

9.12.2016  •  Moje Trutnovinky  • 
čtenost 277
 •• Placený článek

Gastronomické dny šéfkuchaře hotelu Horizont Jiřího Švestky tradičně zpestřují období před zahájením zimní sezóny v Peci pod Sněžkou, a to nejen ubytovaným hostům hotelu Horizont, ale zejména místním a regionálním návštěvníkům. Probíhají pouze jednou ročně, ale zážitek zpravidla zůstává na celý rok. Milovníci dobrého jídla a vína se tak mohou těšit na nadcházející víkend, kdy se koná již 11. ročník této akce.

Zážitková gastronomie v Peci pod Sněžkou už tento víkend

Zeptali jsme se přímo šéfkuchaře Jiřího Švestky, na co se letos můžeme těšit.
Vrcholem letošních Gastronomických dnů bude sobotní večer, který je určen těm, kteří chtějí ochutnat hned několik pokrmů najednou, a také se o nich něco dozvědět. Připravili jsme více než dvouhodinovou degustaci, sestávající z pětichodového menu, doplněného o pečlivě vybraná moravská a zahraniční vína z Vinařství Na Soutoku a od společnosti Vinicola Břeclav. Jednotlivé chody budu průběžně komentovat já osobně ve spolupráci se zástupcem vinařů.

A co v ostatních dnech?
Kdo by sobotní degustaci nestihl, může si od dneška do neděle užívat nejen pokrmy ze sobotního degustačního menu, ale i další speciality, připravované naším kuchařským týmem exkluzivně pro tento víkend.

Jak dlouho trvá příprava na podobnou akci?
Příprava je náročná, musíme vymyslet a odzkoušet tolik jídel, jako bychom připravovali nový jídelní lístek. A z nich pak vybrat ta, která budeme na Gastronomických dnech podávat. Zároveň je to velká příležitost pro naše kuchaře, vyzkoušet si nové věci a popustit uzdu své kreativitě a fantazii. Některé z jídel pak následně zařadíme i do stálého jídelního lístku.

Kde berete inspiraci?
Vymýšlení receptů je kolektivní práce nás všech, kuchařů. Já sám rád pátrám i v hodně starých kuchařských knihách a vycházím třeba i z jídel, která vařila moje babička a prababička.

A na co se během Gastronomických dnů mohou hosté těšit?
Třeba na paštiku ze zajíce se zeleným pepřem a koňakem, na konfitovaný bůček ze selátka s jablky a černým pivem, s lepenicí s kysaným zelím a škvarky nebo na … Ale to už bych prozrazoval příliš. Nechte se překvapit.

www.hotelhorizont.cz 

Diskuse

Rádi bychom tu měli slušné diskuze.
Proto se do diskuze mohou zapojit jen přihlášení
členové klubu Moje Trutnovinky s vyzvednutou kartou.

reklama