reklama 

Oběd, to je třetina denního příjmu. Nepodceňujte ho!

25.1.2017  •  Moje Trutnovinky  • 
čtenost 867

Začátkem roku je téma stravování a zdravého životního stylu aktuálnější víc než jindy. Dáváme si předsevzetí, klademe cíle, plánujeme. Velmi často bývá součástí lednových úvah změna postoje k obědům. „Udělám si čas a budu obědvat v klidu“, „Konec poledním pauzám nad klávesnicí a s rohlíkem“, „Najdu způsob, jak jíst pestře a pravidelně“. Znáte to?

Oběd, to je třetina denního příjmu. Nepodceňujte ho!


Kdo hladoví, zakládá si na obezitu

Podle některých výživových poradců trpí 17 procent dospělých obyvatel České republiky obezitou, 35 procent má nadváhu a 21 procent se svou hmotností zkrátka nezabývá. Další průzkumy ukazují, že třetina zaměstnanců obědvá jen občas, 5 procent neobědvá v práci vůbec. Ve srovnání s jinými evropskými zeměmi jsme na tom… ano, nejhůř.

Takže ruku na srdce – patříte k těm, kdo se přes poledne raději odbydou černou kávou a bílým pečivem? A víte, že oběd má tvořit kolem třetiny celkové denní spotřeby? Jeho vynecháním (nebo ošizením) si zakládáte na další a další tukové polštářky. Tělo si totiž pamatuje, že mělo hlad a energii z každého příštího jídla posílá rovnou do zásob. Kdyby zase někdy přišel nedostatek.

Dopřejte si svobodu výběru jídla

V hektickém pracovním dni není snadné vyčlenit si pro zdravé obědvání čas. A když už ho náhodou máme, horkotěžko hledáme místo, kde se dá najíst zdravě. Polední nabídka většiny restaurací zahrnuje klasická česká jídla – moukou zahuštěné omáčky, houskové knedlíky, ohřívané polotovary. Volba ze dvou nebo tří pokrmů, variabilita nulová.

Na svobodu výběru obědů a zejména zdravý životní styl ovšem také někde myslí. Konkrétně v Trutnově se o pestrou nabídku starají kuchaři restaurace Up HAVEL. Podnik, kterému se dříve říkalo Sokolovna, připravuje každý všední den polední bufetová menu. A jeho prioritou rozhodně není „zaplácnout“ vám rychle žaludek. Právě naopak.

„Vždy vaříme z čerstvých surovin, nepoužíváme umělá dochucovadla a dokonce ani mikrovlnnou troubu. Naším cílem je poskytnout hostům široký výběr kvalitních pokrmů, které mohou bez omezení kombinovat,“ říká provozní provozovny s tím, že zastoupeno je jak jídlo s masem, tak vegetariánské, bezlepkové a podobně.

Když má dieta skvěle chutnat

Cestu do restaurace Up HAVEL by si měli najít také ti, kdo se letos rozhodli začít s dietou. Chutné obědy s nízkým obsahem tuku, dostatek zeleniny i čerstvých šťáv s plněním předsevzetí výborně pomohou.

Polední bufetové menu zahrnuje polévku, přílohový salát, zeleninový salát a hlavní jídlo, a to vždy v několika variantách a možnostech kombinací.

„Díky systému bufetu si můžete dopřát a zaplatit přesně takovou porci, jakou chcete. Pokud si náhodou nebudete vědět rady s kombinací jídel, složením nebo přítomností alergenů, ochotně vám poradí přítomný kuchař.“ Chválí ho jak ti, kdo už se v restauraci Up HAVEL na nábřeží Václava Havla najedli, tak specialisté na zdravé stravování.

Vždyť pestrá, vyvážená strava z kvalitních surovin dodá potřebnou energii pro celý zbytek dne. Kdo se dobře naobědvá, toho večerní „vybílení“ ledničky vůbec neláká!

www.upgroup.cz

Diskuse

Rádi bychom tu měli slušné diskuze.
Proto se do diskuze mohou zapojit jen přihlášení
členové klubu Moje Trutnovinky s vyzvednutou kartou.

reklama