Už nemáme z čeho brát, upozorňují hospodští
15. 1. 2021
Hospody, restaurace a hotely zůstávají kvůli pandemii stále zavřené. Jejich provozovatelé jsou podle vlastních slov vyčerpaní ekonomicky, i psychicky. Přitom termín možného otevření je v nedohlednu. „Nebýt lidí, kteří nás podpořili, už bychom tady asi nebyli,“ říká Milan Haupt z trutnovské Pivnice Kotva.
Lockdown hospod byl námětem pátečního onlajnu na TUTV. „Situace je vážná,“ zdůrazňuje hned v úvodu spolumajitel Alvazo grill & restaurantu Zoran Bilič. Patří mezi ty podniky, které si nyní vypomáhají rozvozem jídel.
Výdejní okénko je aktuálně jedinou možností, jak vydělat. I když je to v porovnání s běžným provozem výrazně méně. „Snažíme se aspoň něco z toho mála získat, ale je to velmi těžké,“ tvrdí manažerka Penzionu a Restaurace Pohoda v Trutnově.
V těžkých chvílích aspoň částečně pomohli hospodským kamarádi nebo známí. „Musíme poděkovat lidem. Postavili se za nás a dávají nám motivaci,“ připomínán Milan Haupt z Kotvy.
Pavel Cajthaml
pavel@trutnovinky.cz
Mohlo by vás také zajímat
Aleš Kisý: Od doby, co jsem na vozíku, sníh nemám rád
Nejvíc nám chybí, že se nemůžeme potkat, shodují se lidé z kultury
Sníh na horách dosahuje maxima až v únoru, upozorňuje meteorolog
Trutnov má přes 200 nových ptačích a netopýřích budek
Rodičům držíme palce, jsou teď naší pravou rukou, hlásí učitelé