reklama 
Perníková granola 18.5.2019  •  Mlsáme se ZU_UM  • 
čtenost 257

Rychlá snídaně se občas hodí. Hlavně, když někam pospícháte. Granola je super s jogurtem, do mléka nebo jen tak na mlsání. Ta domácí funguje jako skvělý zdroj energie i zdravých tuků, dochutíte si ji přesně tak, jak vám vyhovuje a přesně víte, co v ní je. Tak si jí udělejte trochu do zásoby, kdybyste ráno pospíchali anebo jen tu a tam nevěděli, po čem sáhnout ke svačině.

Čokoládové cupcaky s banánovým krémem 4.5.2019  •  Mlsáme se ZU_UM  • 
čtenost 291

Čokoláda a banány. Tahle kombinace funguje vždycky skvěle! A kdyby se vám nechtělo se pouštět do zdobení, rozhodně je zkuste alespoň samotné. Hotové jsou raz dva a budete mít, co dělat, abyste těsto na ně nespořádali už před pečením.

reklama 
reklama 
Kokosový makovec 27.4.2019  •  Mlsáme se ZU_UM  • 
čtenost 467

Tenhle koláček s vrstvou tvarohu navrchu je přesně to, co nejen na jaře oceníte. Je lehký a dokonale doplní víkendovou odpolední kávu. A pokud se vám nechce dělat krém, zaručeně vás bude bavit samotný makovec třeba jen politý hořkou čokoládou. Je hned hotový a potěšíte s ním nejednoho vegana i ty s nesnášenlivostí lepku.

Kynutá špaldová babka 20.4.2019  •  Mlsáme se ZU_UM  • 
čtenost 247

Kynuté těsto chce svůj čas. Na přípravu i na odpočinek. Nám ale spořádat tuhle motanici, trvalo skoro stejně, jako ji upéct. Vždycky chodíme nenápadně kolem stolu a z ještě teplé mlsně odlupujeme vrstvy místo toho, abychom počkali, až se bude dát krájet. A co vy? Jak se s ní poperete?

Slaný špaldový koláč 13.4.2019  •  Mlsáme se ZU_UM  • 
čtenost 353

Úplně si vzpomínám, jakou náhodou vznikl tenhle recept a co s sebou přinesl. Zabouchla jsem si dveře od bytu hned po jeho upečení a nakonec mi ho rozebrali všichni, co se zúčastnili mojí „záchrany“. S náplní experimentujte podle toho, co máte rádi. Tuhle něco vynechte, tam něco přidejte. Nemůžete šlápnout vedle. Ale rozhodně ho zkuste. Garantuju vám, že když si zabouchnete dveře, mile rád vám za něj někdo pomůže dovnitř. Teda pokud ten někdo nebude zavřený s tímhle koláčem na druhé straně...

Avokádový cheesecake s vanilkou 6.4.2019  •  Mlsáme se ZU_UM  • 
čtenost 265

S příchodem jara na dveře klepou i Velikonoce. Dny se prodlužují, venku se všechno konečně začíná trochu zbarvovat, tak si pusťte trochu těch barev i na talíř. V jednom z minulých dílů jsem zmiňovala, že si myslím, že stále dost lidí dá přednost větrníku před avokádovým cheesecakem a měla jsem na mysli právě tenhle. Tak co říkáte? Troufáte si?

Tofu jablečné knedlíky 23.3.2019  •  Mlsáme se ZU_UM  • 
čtenost 353

Tvarohové ovocné knedlíky jsem měla vždycky hodně ráda. A nejvíc ty od babičky, protože mi do nich dávala maliny! Když jsem byla čistě na rostlinné stravě, musela jsem se trochu poprat s chutěmi na svá oblíbená jídla. V tomhle případě to ale nebylo vůbec těžké. Tvaroh se dá ve většině receptů dost snadno nahradit tofu. Já mám navíc ráda jablka, která mám vždycky po ruce, takže náplň byla jasná! :)

Křehké špaldové cookies 16.3.2019  •  Mlsáme se ZU_UM  • 
čtenost 826

Na tyhle sušenky nedám dopustit. Nepřepékám je do takového toho drobivého stavu a nechávám je pěkně vláčné. Stačí je nechat vychladnout a uvařit si šálek kávy. Rozplývají se v puse. Až tak, že vám ji doslova zalepí.

Skořicovo-makový cheesecake 9.3.2019  •  Mlsáme se ZU_UM  • 
čtenost 847

Víte, že mák je v některých částech světa zakázaný? Někde kvůli náboženství a jinde je zařazen mezi nelegální látky protidrogovými agenturami. Ať už si upečete buchty s mákem nebo třeba cheesecake, rozhodně s tím neotálejte, dokud ho třeba nezakážou ještě tady u nás!

Čokoládovo-banánový bezlepkový dortík 2.3.2019  •  Mlsáme se ZU_UM  • 
čtenost 1419

Příležitostí - zlepšit si den kouskem něčeho na zub - není nikdy dost. A když je to navíc trochu zdravější a o to chutnější, není důvod otálet. Pořád ještě nevěříte? Tak to zkuste. On vás kousek tohohle dortíku přesvědčí!

Spouštíme novou rubriku se ZU_UM. V kuchyni ztrácím pojem o čase, říká 1.3.2019  •  Mlsáme se ZU_UM  • 
čtenost 1898

O psaní blogu Zuzana Motyčkova nikdy neuvažovala, ale čím víc ji lidé prosili o recepty, tak ji k tomu vlastně dotlačili. A teď už ho píše skoro rok. „Snažím se všechno dělat co nejjednodušeji. Protože čím snazší to je, tím je větší šance, že se do pečení pustí i někdo další,“ míní čtyřiadvacetiletá brunetka z Trutnova, která bude nyní naše čtenáře obohacovat o recepty se sladkým pokušením v pravidelné rubrice Mlsáme se ZU_UM. Nový recept na webu najdete vždy v sobotu ráno.

reklama