reklama 

Bounty brownies

8.6.2019  •  Mlsáme se ZU_UM  • 
čtenost 264

Čokoláda. Spoustu čokolády, co v zimě zahřeje (hlavně u srdíčka) a kokos, co v létě zchladí nejednoho mrzouta. Sečteno podtrženo, Bounty brownies přijde vhod kdykoli! A dala bych ruku do ohně za to, že vám moc dlouho místo v lednici zabírat nebude... :)

Bounty brownies


Přísady

Brownies vrstva

  • 150 g kvalitní hořké čokolády (min. 70 %)
  • 120 g ghee (přepuštěného másla) nebo jiného kvalitního másla
  • 2 šťastná vajíčka + 2 žloutky
  • 80 g přírodního třtinového nebo kokosového cukru
  • špetka soli
  • 30 g mandlové mouky
  • 20 g kokosové mouky
  • 20 g hořkého kakaa

Kokosová vrstva

  • 100 g strouhaného kokosu
  • 100 ml kokosového mléka z plechovky
  • 2 bílky ze šťastných vajíček
  • 40 g přírodního třtinového nebo kokosového cukru
  • 80 g žervé
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu

Čokoládová ganache

  • 160 g kvalitní hořké čokolády (min. 70 %)
  • 140 ml kokosového mléka z plechovky

Postup

Připravte si 20 cm velkou dortovou formu (nebo jinou s podobným rozměrem) a vyložte ji pečicím papírem. 

Troubu si předehřejte na 180°C. 

Nejdříve jde na řadu brownies vrstva.

V mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni si rozpusťte nalámanou čokoládu a máslo. Nechte trochu zchladnout a mezitím vyšlehejte vajíčka, cukr a špetku soli. 

Do spodní vrstvy jsem přidala dva žloutky z vajíček, z nichž dva bílky přijdou do kokosové vrstvy. Jestli žloutky využijete jinak, nemusíte je dávat do brownies. :)

Do vyšlehaných vajíček vmíchejte rozpuštěnou, lehce zchladlou čokoládu a pak přidejte obě mouky a kakao. Celou směs přelijte do připravené formy a pečte asi 10 minut. 

Na kokosovou vrstvu důkladně smíchejte všechny přísady. 

Brownies po deseti minutách vytáhněte z trouby, nechte trochu vychladnout a pak na něj rozprostřete kokosovou směs. Můžete ji do brownies trochu zatlačit a není potřeba ji rozprostírat až do krajů. Pak dejte na dalších 10 - 15 minut péct tak, aby kokos nezhnědl, vytáhněte z trouby a nechte zase chvíli vychladnout. 

Na ganache ohřejte kokosové mléko. Buď ve vodní lázni nebo cca 1,5 - 2 minuty v mikrovlnné troubě. Mléko nepřehřejte, ale musí být dostatečně teplé, aby až do něj nasypete nalámanou čokoládu, se stačila rozpustit. Kdyby se to nepodařilo, stačí směs ještě trochu společně prohřát a promíchat. Tu pak nalijte na zchladlý dortík.

Tip.: Dortíky a řezy s vrstvou čokolády navrchu krájejte v teplé vodě ohřátým a osušeným nožem, aby se řez povedl hezky rovně bez úlomků čokolády. Před každým řezem nůž očistěte a opakujte.

Zuzana Motyčková
redakce@trutnovinky.cz

Diskuse

Rádi bychom tu měli slušné diskuze.
Proto se do diskuze mohou zapojit jen přihlášení
členové klubu Moje Trutnovinky s vyzvednutou kartou.

reklama