reklama 

Jednoduchý ovesný koláč s tvarohem

23.6.2019  •  Mlsáme se ZU_UM  • 
čtenost 4822

Nejsem jediná, kdo má tu a tam chuť na něco sladkého, ale zásoby doma sotva nasvědčují tomu, že by se z nich dalo něco upéct. A to je nepopiratelný fakt. Jenže tohle zdání může občas klamat a i tak se dá vykouzlit něco dobrého, navíc zdravého a úplně jednoduchého... ideálního do letních, sluncem prohřátých dnů.

Jednoduchý ovesný koláč s tvarohem


Přísady

spodní vrstva

  • 150 g jemných ovesných vloček
  • 250 g bílého jogurtu
  • 1 vanilkový cukr 
  • 50 g třtinového cukru
  • 1 polévková lžíce chia semínek
  • trochu vody
  • skořice (hodně skořice) 

tvaroh

  • 250 g bílého jogurtu
  • 250 g (nízkotučného) tvarohu 
  • 1 vanilkový cukr 
  • 40 g třtinového cukru
  • skořice

na ozdobení

  • 200 g rybízu (nebo jakékoli jiné ovoce dle chuti)

Postup

Formu na koláč vystelte pečicím papírem.

(Tip: Ve formě nejlépe drží, pokud ho zmačkáte do kuličky, namočíte ve vodě, následně ji vymačkáte a pečicí papír už jen snadno rozložíte.)

Smíchejte všechny přísady na spodní vrstvu, dochuťte skořicí (klidně i 4 g). Pokud bude směs moc hustá a tuhá, přidejte trochu vody, promíchejte a pak ji rovnoměrně rozprostřete na dno a boky (koláčové) formy. 

Potom smíchejte přísady na tvarohovou vrstvu a i sem přidejte skořici podle chuti. 

Nalijte do vločkami vystlané formy a dozdobte ovocem.

Pečte v troubě předehřáté na 160° zhruba 60 minut (dokud tvaroh zlehka nezezlátne).

Zuzana Motyčková
redakce@trutnovinky.cz

Diskuse

Rádi bychom tu měli slušné diskuze.
Proto se do diskuze mohou zapojit jen přihlášení
členové klubu Moje Trutnovinky s vyzvednutou kartou.

reklama