reklama 

Křehké sladko-slané arašídové sušenky

15.6.2019  •  Mlsáme se ZU_UM  • 
čtenost 152

Sušenky vždy nemusí být jen úplně nezdravé a plné másla a cukru. Sice mají trochu jinou strukturu a jsou opravdu křehké, ale rozhodně jich stačí pár, abyste cítili uspokojení po chuti na sladké. I když tady to „sladké“ spíš do úvozovek a špetku soli na to. :)

Křehké sladko-slané arašídové sušenky


Přísady

  • 30 g ovesné mouky
  • 30 g kokosové mouky
  • 20 g ovesných vloček
  • 15 g arašídů
  • 20 g kvalitní hořké čokolády (70 % +)
  • 1 vrchovatá polévkové lžíce jemného arašídového másla
  • 1,5 polévkové lžíce kokosového oleje
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 lžička bezfosfátového kypřícího prášku
  • 1,5 lžičky skořice
  • špetka soli
  • libovolné - 1 lžíce medu nebo jakékoli jiné sladidlo (před a v průběhu slazení ochutnejte a oslaďte podle vlastní chuti)

Postup

Arašídy a čokoládu nasekejte na libovolně velké kusy. Pak je smíchejte spolu se všemi ostatními suchými ingrediencemi. Přidejte olivový a rozpuštěný kokosový olej, arašídové máslo, případně med a zpracujte v kompaktní těsto. Z něj pak tvořte malé kuličky, ty pak na plechu vyloženém pečicím papírem splácněte na zhruba 1 cm vysoké sušenky. 

Do na 180° C předehřáté trouby s nimi při nejlepším maximálně na 7 minut. 

Po vytažení jsou trochu měkké, „zesušenkovatí“ poté, co vychladnou. :)

Zuzana Motyčková
redakce@trutnovinky.cz

Diskuse

Rádi bychom tu měli slušné diskuze.
Proto se do diskuze mohou zapojit jen přihlášení
členové klubu Moje Trutnovinky s vyzvednutou kartou.

reklama