reklama 

Makovo-kokosová bábovka

2.6.2019  •  Mlsáme se ZU_UM  • 
čtenost 302

Bábovky jsou něco, co na český stůl zkrátka patří. Už jen pohled na ni vás přiměje na chvíli zpomalit a zavzpomínat na ty od našich babiček. A nejlíp, když na ni u babičky vyhrabete nějakou krásnou starou kameninovou formu.

Makovo-kokosová bábovka


Přísady

  • 3 šťastná vajíčka (žloutky a bílky zvlášť)
  • 100 g přírodního třtinového cukru
  • vanilkový extrakt (dle chuti)
  • 200 g ricotty
  • špetka soli
  • 40 g mletého máku 
  • 130 g rýžové mouky
  • 60 g kokosové mouky (+ na posypání)
  • 50 g olivového oleje
  • 100 ml mléka
  • půl lžičky najemno nastrouhané kůry z chemicky neošetřeného citronu / nebo drcené sušené citronové kůry 
  • 1 lžička bezfosfátového kypřícího prášku
  • půl lžičky jedlé sody
  • olivový olej a kokos na vymazání formy

Postup

Troubu si předehřejte na 170°C a menší bábovkovou formu vymažte olivovým olejem a opatrně vysypte kokosem. 

Mák, obě mouky, kypřící prášek, sodu a kůru dejte do větší mísy a promíchejte. 

V jiné míse smíchejte žloutky, cukr, vanilkový extrakt a ricottu, pak k nim přidejte olej a mléko a smíchejte se sypkými přísadami. Bílky se špetkou soli vyšlehejte v sníh a ten pak opatrně vmíchejte ke zbytku.  

Pečte zhruba 45 minut.

Před vytažením bábovky z formy počkejte alespoň 10 minut. 

Na závěr "pocukrujte" kokosovou moukou. :)

Zuzana Motyčková
redakce@trutnovinky.cz

Diskuse

Rádi bychom tu měli slušné diskuze.
Proto se do diskuze mohou zapojit jen přihlášení
členové klubu Moje Trutnovinky s vyzvednutou kartou.

reklama