reklama 

Trhané hovězí

29.6.2019  •  Mlsáme se ZU_UM  • 
čtenost 600

Každý mlsáme trochu jinak a já vím, že spousta lidí si spíš než zákusek, dá radši kus masa. Léto je v plném proudu a k němu neodmyslitelně patří grilovačky! A když ne ty, tak alespoň večerní posezení, kdy se nemálo z nás, po sluncem vyhřátém dni, ráda zchladí třeba trochou piva a obklopí se přáteli.

Trhané hovězí

Dopředu připraveným trhaným masem můžete naplnit bagety, přidat jej do salátů, těstovin, navrstvit ho na chleba s hořčicí a nakládanou zeleninou, vytvořit nepřekonatelné burgery a především oslnit všechny hosty. Stačí jen pár přísad a trochu trpělivosti. Tak směle do toho!

Přísady

  • 1 kg hovězího předního (z volného výběhu, ideálně plemeno Angus - seženete například na farmářských trzích) 
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • pár snítek rozmarýnu
  • lžíce soli
  • trochu olivového oleje

Postup

K přípravě budete potřebovat nádobu s víkem (pekáček), spoustu času a pár natěšených strávníků. I když ti se budou hodit, až bude všechno hotové.

Cibuli i česnek očistěte, nakrájejte na větší kusy a vložte do pekáčku.

Troubu předehřejte na 110°C.

Maso nejprve zprudka zatáhněte ze všech stran na pánvi na troše oleje, pak ho vložte do pekáčku, podlijte trochou vody (cca 150 ml), posypte lžící soli, přidejte rozmarýn (trochu okolo, klidně i navrch) a už jen přiklopte víkem a dejte péct na zhruba 8 hodin. 

Po vytažení z trouby nechte chvíli odpočinout, odklopte a maso natrhejte pomocí dvou vidliček, abyste si nespálili prsty. :)

Zuzana Motyčková
redakce@trutnovinky.cz

Diskuse

Rádi bychom tu měli slušné diskuze.
Proto se do diskuze mohou zapojit jen přihlášení
členové klubu Moje Trutnovinky s vyzvednutou kartou.

reklama