reklama 

Avokádový cheesecake s vanilkou

6.4.2019  •  Mlsáme se ZU_UM  • 
čtenost 275

S příchodem jara na dveře klepou i Velikonoce. Dny se prodlužují, venku se všechno konečně začíná trochu zbarvovat, tak si pusťte trochu těch barev i na talíř. V jednom z minulých dílů jsem zmiňovala, že si myslím, že stále dost lidí dá přednost větrníku před avokádovým cheesecakem a měla jsem na mysli právě tenhle. Tak co říkáte? Troufáte si?

Avokádový cheesecake s vanilkou


Přísady

Spodní vrstva

  • 50 g oříškové mouky (mandlové / pistáciové / kokosové) v libovolném poměru
  • 40 g jemně mletých ovesných vloček
  • 70 g oříškového másla (mandlové / arašídové / kešu / pistáciové)
  • 20 g javorového sirupu (když kupujete javorový sirup, koukejte na složení, aby byl 100 %)

Krém

  • 180 g zralého avokáda - bez pecky a slupky (= 1 středně velké)
  • 100 g čerstvého sýru (žervé, Palouček, Lučina...)
  • 140 g řeckého jogurtu 
  • 1 lžíce vanilkového extraktu (nebo zrníčka z vanilkového lusku)
  • 40 g javorového sirupu
  • 20 g třtinového cukru

Dozdobení (libovolné)

  • hrst vyloupaných pistácií

Postup

Dno menší dortové formy (cca 16 cm) vyložte pečicím papírem nebo ho potřete trochou kokosového oleje. Všechny přísady na spodní vrstvu důkladně promíchejte a pak rovnoměrně rozprostřete do připravené formy. 

Troubu předehřejte na 180°C. 

Dužinu z avokáda rozmixujte úplně najemno, pak přidejte i zbylé přísady, vše pořádně promíchejte a vlijte na spodní vrstvu. 

Pečte zhruba 30 minut. 

Cheesecake by měl být před vytažením z trouby vždycky vprostřed trochu rosolovitý, ztuhne dodatečně.

Po vychladnutí ho nechte ještě pár hodin v lednici, ideálně přes noc.

Zuzana Motyčková
redakce@trutnovinky.cz

Diskuse

Rádi bychom tu měli slušné diskuze.
Proto se do diskuze mohou zapojit jen přihlášení
členové klubu Moje Trutnovinky s vyzvednutou kartou.

reklama