reklama 

Kokosovo-citronový vegan cheesecake

25.5.2019  •  Mlsáme se ZU_UM  • 
čtenost 213

Není od věci občas zkusit něco jiného. A tenhle cheesecake rozhodně jiný je. Nevyžaduje pečení, takže bude stačit jen pár minut na přípravu a nějaký čas na odpočinek. Vsadím se, že vás mile překvapí. Takže pokud se nebojíte experimentovat, nasaďte zástěru a pusťte se do práce!

Kokosovo-citronový vegan cheesecake


Přísady

spodní vrstva

  • 100 g jemných ovesných vloček / ovesné mouky
  • 150 g kokosové mouky
  • 100 g kokosového oleje

krém

  • 180 g pevného tofu 
  • 250 g hedvábného tofu
  • 140 ml hustšího kokosového mléka (používám značku Real Thai - tohle kokosové mléko v nápojovém kartonu je přirozeně sladké a svým složením jedno z nejlepších)
  • 60 g kokosového oleje 
  • šťáva a kůra z 1 většího citronu
  • přírodního třtinového cukru / medu nebo jiného sladidla podle chuti

Postup

Ovesné vločky nechte buď celé, rozemelte je nebo použijte ovesnou mouku. Já si většinou vybírám zlatou střední cestu, takže je trochu pomelu. 

Vločky smíchejte s kokosovou mouku a rozpuštěným kokosovým olejem. Vzniklou směs natlačte rovnoměrně do formy. 

Myslím, že není nutné základ nijak sladit, protože kokosová mouka je sama o sobě nasládlá a kokosový olej, pokud použijete přirozený, ten který není zbavený kokosové vůně, je taky trochu sladký. 

Potom si dohladka rozmixujte oba druhy tofu pokojové teploty, budete k tomu potřebovat trochu výkonnější mixér, se kterým by to mělo jít snadno. Pokud by vám ale mixér trochu zadrhával, přilijte trochu kokosového mléka. Jakmile je tofu opravdu hladké, můžete přidat zbývající přísady. Chce to, aby byl kokosový olej v tekutém stavu. Pokud byste měli tofu vytažené z lednice a bylo by studené, kokosový olej by se nemusel dobře vmíchat a udělal by vám hrudky. 

Může se zdát, že je krém moc tekutý na to, aby ztuhl. Nebojte se. Vlijte ho na základní vrstvu a vložte na několik hodin do lednice. Ideálně alespoň přes noc. :)

Já jsem cheesecake ještě nakonec dozdobila domácím slaným karamelem z kokosového mléka a kokosového cukru. Takže se k tomu perfektně hodí. :) Recept na něj vám ale bohužel neprozradím, ten jsem totiž dostala jako dárek.

Zuzana Motyčková
redakce@trutnovinky.cz

Diskuse

Rádi bychom tu měli slušné diskuze.
Proto se do diskuze mohou zapojit jen přihlášení
členové klubu Moje Trutnovinky s vyzvednutou kartou.

reklama