reklama 
Sladká tečka za obědem, pečený ananas se sněhem a lupínky 20.1.2017  •  Moničiny mlsy  • 
čtenost 161

Říká se, že někdy méně znamená více. To stoprocentně platí u receptu, který pro vás, jako každý pátek, připravila blogerka Monika Chmelařová alias Vintagelover. Pečený ananas se sněhem a mandlovými lupínky je rychlý způsob, jak připravit sladkou tečku po nedělním obědě.

Nakládaný hermelín, delikatesa, která může být králem večírků 13.1.2017  •  Moničiny mlsy  • 
čtenost 800

Kdo ještě neochutnal nakládaný hermelín, o hodně přišel a měl by to napravit. Tato delikatesa, vhodná na různé večírky či oslavy, je opravdovou klasikou. Blogerka Monika Chmelařová alias Vintagelover ho děla skutečně znamenitě, svůj recept si nechtěla nechat pro sebe a ráda se o něj podělí se čtenáři Trutnovinek. Navíc pochutinu skvěle nafotila.

V teple domova si uvařte čaj či kávu a k tomu si dejte bábovku 6.1.2017  •  Moničiny mlsy  • 
čtenost 529

V těchto zimních dnech, kdy venku mrzne, a v ulicích jsou hromady sněhu, je dobré zůstat v teple domova, uvařit si čaj nebo dobrou kávu a k tomu si udělat nějakou dobrotu. Blogerka Monika Chmelařová alias Vintagelover má pro vás skvělý tip. Upečte si domácí bábovku. Výborně chutná a právě k čaji a kávě se hodí opravdu výborně.

reklama 
reklama 
K silvestrovské sýrové chuťovce se skvěle hodí dobré červené víno 30.12.2016  •  Moničiny mlsy  • 
čtenost 356

Silvestr už klepe na dveře a k poslednímu dni roku patří nejen nějaký dobrý alkohol, ale také něco dobrého na zub. Právě k této příležitosti do pravidelné rubriky o jídle bloggerka Monika Chmelařová alias Vintagelover připravila mls, kterému neodoláte – rozpečený camembert. Tato chuťovka se znamenitě hodí k bílé francouzské bagetě a červenému vínu.

Místo kapra zkuste o Vánocích chutnou štědrovečerní kachnu 24.12.2016  •  Moničiny mlsy  • 
čtenost 264

Česká štědrovečerní tabule bývá po generace velmi tradiční. Kromě polévky nechybí kapr a bramborový salát. Není tomu však stejně ve všech domácnostech. I v souvislosti s Vánocemi se mění nejen zvyky, ale také jídelníček. Blogerka Monika Chmelařová alias Vintagelover pro vás na vánoční tabuli připravila znamenitou štědrovečerní kachnu.

Na svátečním stole by neměla chybět tradiční sladká vánočka 23.12.2016  •  Moničiny mlsy  • 
čtenost 317

Vánočka. Už slovní základ tohoto chutného pečiva je spojen s Vánoci. A právě vánočka by neměla chybět na žádné sváteční tabuli. Blogerka Monika Chmelařová alias Vintagelover tuto tradici dodržuje a připravila pro vás recept na vánočku, kterou každoročně připravuje.

Zimní sušenky lze servírovat přímo na hrnek kávy či čaje 16.12.2016  •  Moničiny mlsy  • 
čtenost 258

Sušenka je malý pečený zákusek nebo koláček, většinou suchý a plochý. Má obvykle sladkou, nebo slanou chuť. Blogerka Monika Chmelařová alias Vintagelover ve své pravidelné páteční rubrice vsadila na sladkou verzi. Pro klidné předvánoční večery vám tentokrát naservírovala zimní sušenky.

V zimní nepohodě nic nezkazíte teplou rajčatovou polévkou 2.12.2016  •  Moničiny mlsy  • 
čtenost 311

Nevlídné a vlezlé zimní počasí je tady. Chtělo by to něco na zahřátí. Každého asi napadne nějaký ten svařák či jiný teplý nápoj. A co takhle chutnou horkou polévku? Blogerka Monika Chmelařová – Vintagelover pro vás jednu připravila, je chutná, rychlá a pořádně zahřeje.

Kakaový koláč s hruškami je delikatesa, která nikoho nezklame 18.11.2016  •  Moničiny mlsy  • 
čtenost 466

Máte rádi netradiční sladkosti, které jsou spojeny s ovocem? Tak to jste na správné adrese. Blogerka Monika – Vintagelover, jako každý pátek, pro vás připravila opět něco chutného na zub. Tentokrát to je koláč, který přes víkend mnohým jistě přijde k duhu. Je skutečně delikatesní. Proto si ho vyzkoušejte a podělte se s ostatními čtenáři, jak vám chutnal.

Dýňová polévka Hokaido je jako stvořená do zimní nepohody 11.11.2016  •  Moničiny mlsy  • 
čtenost 174

Blíží se zima, a to by na kuchyňském stole rozhodně neměla chybět kvalitní a chutná polévka. Blogerka Monika Chmelařová alias Vintagelover pro čtenáře Trutnovinek jednu připravila. Stačila k tomu dýně Hokaido, pár další ingrediencí a super dobrá polévka do nepohody je na světě.

reklama