reklama 
Lahodný Míša dort: Stačí jedna lžička a jste sytí… 27.3.2017  •  Moničiny mlsy  • 
čtenost 701

Kdo má rád dorty, měl teď zbystřit pozornost. Míša dort je delikatesa, která skvěle chutná a mlsouna zaručeně zasytí. Blogerka Monika Chmelařová – Vintagelover tentokrát nevytvořila vlastní recept, ale vypomohla si receptem podle FoodLover. Ten ji však tak zaujal, že si dort sama připravila a pro čtenáře ho vyfotila. Vypadá báječně.

Jarní čaj z čerstvých kopřiv je léčivý a vyžene z těla únavu 17.3.2017  •  Moničiny mlsy  • 
čtenost 740

Když prý vydržíme připravovat tento čaj po celý týden, vyženeme z těla únavu, vyčistíme si krev i pleť, napravíme žaludeční potíže a zlepšíme i alergie. Kopřivy totiž obsahují železo, minerály, vitamíny, a to hlavně C, B2, chlorofyl, histamin a serotonin, který je také známý jako hormon štěstí. Kdyby prý lidé věděli, jak je kopřiva léčivá, nepěstovali by na zahradách už nic jiného… Detox může začít :-)

Snídaně se ztracenými vejci na topince nemá chybu a je výtečná 11.3.2017  •  Moničiny mlsy  • 
čtenost 685

Vejce jsou oblíbeným a chutným pokrmem zejména k snídani. Dají se připravovat na rozmanité způsoby. Nejznámější jsou vejce natvrdo či míchaná nebo tak zvané volské oko. Je tu ale ještě další možnost: Vejce ztracená neboli „zastřená“. Ty jsou skvělá například na saláty případně k masu. Blogerka Monika Chmelařová – Vintagelover je zvolila k topince.

reklama 
reklama 
Udělejte si nutellové koláčky na špejli, je to velká dobrota 4.3.2017  •  Moničiny mlsy  • 
čtenost 353

Říká se, že Nutella je nejlepší čokoládová pomazánka na světě. Ta originální pochází Itálie, je lahodná, vyhledávaná a velmi oblíbená. Blogerka Monika Chmelařová – Vintagelover, která tvoří pravidelnou food rubriku Moničiny mlsy, tentokrát pro čtenáře připravila laskominu v podobě nutellových koláčků na špejli. „Je to velká rychlovka a ještě větší dobrota,“ doporučuje Vintagelover.

Lahodný hruškový páj, dezert ke všem významným chvilkám 25.2.2017  •  Moničiny mlsy  • 
čtenost 176

Mascarpone je italský čerstvý sýr z tučné smetany. Přestože je to sýr, používá se hlavně k přípravě dezertů, protože má neobyčejně jemnou krémovou strukturu a lahodnou chuť. Mascarpone má tu vlastnost, že si na talíři velmi rozumí s ovocem. Důkazem toho je hruškový páj s mascarpone, který pro vás připravila blogerka Monika Chmelařová – Vintagelover.

Domácí müsli tyčinky jsou nejen chutné, ale také zdravé 10.2.2017  •  Moničiny mlsy  • 
čtenost 344

Máte rádi müsli tyčinky? Samozřejmě si je můžete koupit v obchodě, ale není nad domácí verzi. Blogerka Monika Chmelařová alias Vintagelover připravila recept, jak na to. Domáví müsli tyčinky nemají chybu a jsou znamenité. Kdo má rád sladké, přitom chutné a zdravé, může si to vyzkoušet.

Než se vydáte na výlet, připravte si výtečnou obloženou bagetu 3.2.2017  •  Moničiny mlsy  • 
čtenost 533

Čerstvě upečená bageta přinesená z pekárny, popřípadě upečená doma, natřená máslem, dijonskou hořčicí, naplněná usmaženou anglickou slaninou, grilovanou cuketou, mrkví, nakrájeným camembertem, ledovým salátem a doplněna rozkrojenou jahodou… Co vy na to? Ideální recept na chutnou svačinu pro zimní výlet vám připravila blogerka Monika Chmelařová – Vintagelover.

Pro vaše chuťové pohárky lahůdka zvaná cheesecake s borůvkami 28.1.2017  •  Moničiny mlsy  • 
čtenost 467

Je jednoduchý, dobře vypadá a ještě lépe chutná. Blogerka Monika Chmelařová alias Vintagelover pro vás tentokrát připravila lahůdku, kterou si určitě o víkendu udělejte. Nepečený chessecake je dnes velmi populární. Autorka receptu zaručuje, že se po této skvělé dobrotě jenom zapráší.

Sladká tečka za obědem, pečený ananas se sněhem a lupínky 20.1.2017  •  Moničiny mlsy  • 
čtenost 384

Říká se, že někdy méně znamená více. To stoprocentně platí u receptu, který pro vás, jako každý pátek, připravila blogerka Monika Chmelařová alias Vintagelover. Pečený ananas se sněhem a mandlovými lupínky je rychlý způsob, jak připravit sladkou tečku po nedělním obědě.

Nakládaný hermelín, delikatesa, která může být králem večírků 13.1.2017  •  Moničiny mlsy  • 
čtenost 981

Kdo ještě neochutnal nakládaný hermelín, o hodně přišel a měl by to napravit. Tato delikatesa, vhodná na různé večírky či oslavy, je opravdovou klasikou. Blogerka Monika Chmelařová alias Vintagelover ho děla skutečně znamenitě, svůj recept si nechtěla nechat pro sebe a ráda se o něj podělí se čtenáři Trutnovinek. Navíc pochutinu skvěle nafotila.

V teple domova si uvařte čaj či kávu a k tomu si dejte bábovku 6.1.2017  •  Moničiny mlsy  • 
čtenost 548

V těchto zimních dnech, kdy venku mrzne, a v ulicích jsou hromady sněhu, je dobré zůstat v teple domova, uvařit si čaj nebo dobrou kávu a k tomu si udělat nějakou dobrotu. Blogerka Monika Chmelařová alias Vintagelover má pro vás skvělý tip. Upečte si domácí bábovku. Výborně chutná a právě k čaji a kávě se hodí opravdu výborně.

K silvestrovské sýrové chuťovce se skvěle hodí dobré červené víno 30.12.2016  •  Moničiny mlsy  • 
čtenost 363

Silvestr už klepe na dveře a k poslednímu dni roku patří nejen nějaký dobrý alkohol, ale také něco dobrého na zub. Právě k této příležitosti do pravidelné rubriky o jídle bloggerka Monika Chmelařová alias Vintagelover připravila mls, kterému neodoláte – rozpečený camembert. Tato chuťovka se znamenitě hodí k bílé francouzské bagetě a červenému vínu.

Místo kapra zkuste o Vánocích chutnou štědrovečerní kachnu 24.12.2016  •  Moničiny mlsy  • 
čtenost 278

Česká štědrovečerní tabule bývá po generace velmi tradiční. Kromě polévky nechybí kapr a bramborový salát. Není tomu však stejně ve všech domácnostech. I v souvislosti s Vánocemi se mění nejen zvyky, ale také jídelníček. Blogerka Monika Chmelařová alias Vintagelover pro vás na vánoční tabuli připravila znamenitou štědrovečerní kachnu.

Na svátečním stole by neměla chybět tradiční sladká vánočka 23.12.2016  •  Moničiny mlsy  • 
čtenost 330

Vánočka. Už slovní základ tohoto chutného pečiva je spojen s Vánoci. A právě vánočka by neměla chybět na žádné sváteční tabuli. Blogerka Monika Chmelařová alias Vintagelover tuto tradici dodržuje a připravila pro vás recept na vánočku, kterou každoročně připravuje.

Zimní sušenky lze servírovat přímo na hrnek kávy či čaje 16.12.2016  •  Moničiny mlsy  • 
čtenost 263

Sušenka je malý pečený zákusek nebo koláček, většinou suchý a plochý. Má obvykle sladkou, nebo slanou chuť. Blogerka Monika Chmelařová alias Vintagelover ve své pravidelné páteční rubrice vsadila na sladkou verzi. Pro klidné předvánoční večery vám tentokrát naservírovala zimní sušenky.

reklama