reklama 

Dýňová polévka Hokaido je jako stvořená do zimní nepohody

11.11.2016  •  Moničiny mlsy  • 
čtenost 203

Blíží se zima, a to by na kuchyňském stole rozhodně neměla chybět kvalitní a chutná polévka. Blogerka Monika Chmelařová alias Vintagelover pro čtenáře Trutnovinek jednu připravila. Stačila k tomu dýně Hokaido, pár další ingrediencí a super dobrá polévka do nepohody je na světě.

Dýňová polévka Hokaido je jako stvořená do zimní nepohody

POLÉVKA HOKAIDO

  • 500g dýně Hokaido
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 malou chilli papričku
  • 750 ml vody
  • pepř
  • sůl
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 1 rohlík

Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Opečeme na něm cibuli, česnek, chilli papričku, osolenou a nakrájenou dýni Hokaido. Vaříme pomalu 10 minut, až dýně lehce zezlátne a změkne. Opepříme, zalijeme vodou a vaříme asi 8 minut. Potom sejmeme z ohně a polévku rozmixujeme dohladka, vmícháme smetanu. Nakonec podle chuti osolíme a podáváme s krutonky (kostičky z rohlíku osmažené na olivovém oleji dozlatova).

Hynek Šnajdar
hynek@trutnovinky.cz
Foto: Monika Chmelařová

Diskuse

Rádi bychom tu měli slušné diskuze.
Proto se do diskuze mohou zapojit jen přihlášení
členové klubu Moje Trutnovinky s vyzvednutou kartou.

reklama