reklama 

K silvestrovské sýrové chuťovce se skvěle hodí dobré červené víno

30.12.2016  •  Moničiny mlsy  • 
čtenost 370

Silvestr už klepe na dveře a k poslednímu dni roku patří nejen nějaký dobrý alkohol, ale také něco dobrého na zub. Právě k této příležitosti do pravidelné rubriky o jídle bloggerka Monika Chmelařová alias Vintagelover připravila mls, kterému neodoláte – rozpečený camembert. Tato chuťovka se znamenitě hodí k bílé francouzské bagetě a červenému vínu.

K silvestrovské sýrové chuťovce se skvěle hodí dobré červené víno

ROZPEČENÝ CAMEMBERT

  • 1 camembert
  • 1 menší francouzská bageta
  • pár snítek rozmarýnu
  • hrst sušených brusinek
  • hrst ořechů (mix)
  • 1 stroužek česneku
  • čerstvě mletý pepř
  • olivový olej

POSTUP:

Sýr vyndejte z plastového obalu a vraťte do dřevěné krabičky. Do sýru udělejte špičkou nože několik mělkých vpichů. Do vzniklých zářezů vsuňte drobné snítky rozmarýnu - stačí, když z keříku odštípnete mladé špičky. Stroužek česneku nakrájejte na tenké plátky a dejte je navrch sýru. Camembert vložte zpět do dřevěného víka krabičky, jemně ho opepřete a pokapejte olivovým olejem. Dejte ho na plech a připravte si bagetu.

Bílou francouzskou bagetu nakrájejte nebo natrhejte na menší kousky a napíchejte je na babmusovou špejli. Pokapejte chlebové špízky olivovým olejem ze všech stran, dejte je k sýru a plech vložte do rozpálené trouby na 180 stupňů. Pečte 15 až 20 minut.

Než se sýr upeče, rozemelte v mixéru nahrubo brusinky s ořechy. Použila jsem mix - vlašské, lískové, para i mandle. Na dřevěné prkénko nasypte směs, opatrně k ní přendejte upečený sýr a pečivo. Vše zakápněte olivovým olejem. Nožem můžete porušit kůru sýru, do těkavého vnitřku namáčejte bagetu a každé sousto pak obalte v ořechovo-brusinkové směsi. Podávejte s červeným vínem 

Hynek Šnajdar
hynek@trutnovinky.cz
Foto: Monika Chmelařová - Vintagelover

 

 

Diskuse

Rádi bychom tu měli slušné diskuze.
Proto se do diskuze mohou zapojit jen přihlášení
členové klubu Moje Trutnovinky s vyzvednutou kartou.

reklama