reklama 

Sladkosti na vánoční stůl patří, udělejte si čokoládové lanýže

9.12.2016  •  Moničiny mlsy  • 
čtenost 448

Vánoce se rychle blíží, tak je čas na nějakou tu sladkou dobrotu, protože právě sladkosti by určitě neměly chybět na svátečním stole. Blogerka Monika Chmelařová alias Vintagelover vám nabízí jedno řešení.

Sladkosti na vánoční stůl patří, udělejte si čokoládové lanýže

Jsou to znamenité čokoládové lanýže, na které stačí jenom minimální množství surovin. Recept je jednoduchý a přípravu lanýžů zvládne určitě každý. Nebude ale litovat, protože na těchto bonbonech si zcela jistě pochutnají všichni milovníci čokolády.

ČOKOLÁDOVÉ LANÝŽE

  • 6 lžic třicetiprocentní smetany
  • 50 g másla
  • 3 lžíce kakaa
  • 200 g tmavé čokolády
  • 1 tyčinka ledových kaštanů
  • mandlové lupínky nebo kakao

POSTUP:

Do kastrůlku odměřte smetanu a máslo. Za stálého míchání zahřívejte na středně vysokém ohni, avšak jen do okamžiku, než se máslo rozpustí. Pak ihned odstavte, přidejte všechnu nalámanou čokoládu, ledové kaštany a vařečkou míchejte, dokud se čokoláda dokonale nerozpustí. Tekutou směs nechte vychladnout a uložte do druhého dne do lednice.

Ze ztuhlé lanýžové hmoty lžičkou odkrajujte menší kousky, bleskově je zaoblete konečky prstů (vůbec se přitom nemusíte pokoušet o dokonalé tvary!) a vzápětí obalte v kakau nebo v mletých mandlových lupíncích. Oklepejte a každý bonbon přesuňte do papírového košíčku.  

Hynek Šnajdar
hynek@trutnovinky.cz
Foto: Monika Chmelařová - Vintagelover 

 

Diskuse

Rádi bychom tu měli slušné diskuze.
Proto se do diskuze mohou zapojit jen přihlášení
členové klubu Moje Trutnovinky s vyzvednutou kartou.

reklama