reklama 

Snídaně se ztracenými vejci na topince nemá chybu a je výtečná

11.3.2017  •  Moničiny mlsy  • 
čtenost 811

Vejce jsou oblíbeným a chutným pokrmem zejména k snídani. Dají se připravovat na rozmanité způsoby. Nejznámější jsou vejce natvrdo či míchaná nebo tak zvané volské oko. Je tu ale ještě další možnost: Vejce ztracená neboli „zastřená“. Ty jsou skvělá například na saláty případně k masu. Blogerka Monika Chmelařová – Vintagelover je zvolila k topince.

Snídaně se ztracenými vejci na topince nemá chybu a je výtečná

VEJCE ZTRACENÁ NEBOLI „ZASTŘENÁ“

  • 2 vejce - naprosto čerstvá
  • vodu
  • 2 lžíce vinného nebo kvasného octa

POSTUP:

Vodu s octem dáme do širšího hrnce a přivedeme k mírnému varu. Pokud jsou vejce opravdu čerstvá, není nutné do vody dávat ocet, protože čerstvé vejce zůstane celistvé, starší se rozteče. Dobrým trikem je roztočení vody v hrnci lžící nebo vařečkou a vkládání vejce do středu tohoto víru. Jakmile voda začne opět vřít, zmírníme oheň a vejce necháme „táhnout“ 1 až 2 minuty, žloutek musí zůstat tekutý. Hotová vejce vyndáváme děrovanou lžící a podáváme je ještě teplá. 

Hynek Šnajdar
hynek@trutnovinky.cz
Foto: Monika Chmelařová - Vintagelover

 

Diskuse

Rádi bychom tu měli slušné diskuze.
Proto se do diskuze mohou zapojit jen přihlášení
členové klubu Moje Trutnovinky s vyzvednutou kartou.

reklama