reklama 

Opečené bagetě bylinky dodají výraznou a znamenitou chuť

22.4.2017  •  Moničiny mlsy  • 
čtenost 554

Není nic jednoduššího než zajít do obchodu a koupit si čerstvé bagety. Ty se dají v kuchyni použít na mnoho způsobů. Jedním z nich je skutečná dobrota. Recept na bylinkovou ciabattu, který pro vás připravila blogerka Monika Chmelařová – Vintagelover, je snadný a příprava rychlá. Výsledkem je výtečná pochoutka.

Opečené bagetě bylinky dodají výraznou a znamenitou chuť

BYLINKOVÁ CIABATTA

  • 1 ciabattu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • čerstvé bylinky - rozmarýn, česnek, máta

POSTUP:

Koupenou bagetu nebo ciabattu na horní straně nožem podélně (nebo příčně) několikrát nařízneme. Zvlášť si na drobné kousky nakrájíme jakékoliv čerstvé bylinky. Já jsem  použila rozmarýn, česnek, mátu. Smícháme s olivovým olejem a vše vetřeme do naříznutých otvorů bagety.

Připravíme si namočený pečící papír, na něj vložíme potřenou bylinkovou bagetu a dáme na chvíli zapéct. Je to rychlé a výborné. My jsme ji o víkendu měli jako přílohu k rybě, ale večer k zeleninovému salátu je také skvělá.

Hynek Šnajdar
hynek@trutnovinky.cz
Foto: Monika Chmelařová - Vintagelover 

 

Diskuse

Rádi bychom tu měli slušné diskuze.
Proto se do diskuze mohou zapojit jen přihlášení
členové klubu Moje Trutnovinky s vyzvednutou kartou.

reklama