reklama 

Nakládaný hermelín, delikatesa, která může být králem večírků

13.1.2017  •  Moničiny mlsy  • 
čtenost 1112

Kdo ještě neochutnal nakládaný hermelín, o hodně přišel a měl by to napravit. Tato delikatesa, vhodná na různé večírky či oslavy, je opravdovou klasikou. Blogerka Monika Chmelařová alias Vintagelover ho děla skutečně znamenitě, svůj recept si nechtěla nechat pro sebe a ráda se o něj podělí se čtenáři Trutnovinek. Navíc pochutinu skvěle nafotila.

Nakládaný hermelín, delikatesa, která může být králem večírků

NAKLÁDANÝ HERMELÍN

  • 4 hermelíny
  • 1 – 2 sušené chilli papričky
  • špetka soli
  • 8 stroužků česneku
  • 1 červená cibule nakrájená na kolečka
  • 150 g nakládané kapie
  • 2 bobkové listy
  • 2 lžičky černého pepře celého
  • 1 lžička nového koření
  • 4 nakládané feferony
  • slunečnicový olej

POSTUP:

Sýry podélně překrojte napůl. Utřete čtyři stroužky česneku, sůl a chilli papričky. Utřenou hmotou pomažte plochy poloviny hermelínů a přiklopte druhými polovinami.

Zbylý česnek nakrájejte na plátky a společně s cibulí, sýry a ostatními ingrediencemi střídavě vrstvěte do sklenice. Zalijte olejem tak, aby bylo vše potopené, a sklenici uzavřete. Nechte uležet asi tři dny při pokojové teplotě nebo aspoň pět dní v chladničce.

Hynek Šnajdar
hynek@trutnovinky.cz
Foto: Monika Chmelařová - Vintagelover

 

 

Diskuse

Rádi bychom tu měli slušné diskuze.
Proto se do diskuze mohou zapojit jen přihlášení
členové klubu Moje Trutnovinky s vyzvednutou kartou.

reklama