reklama 

Než se vydáte na výlet, připravte si výtečnou obloženou bagetu

3.2.2017  •  Moničiny mlsy  • 
čtenost 617

Čerstvě upečená bageta přinesená z pekárny, popřípadě upečená doma, natřená máslem, dijonskou hořčicí, naplněná usmaženou anglickou slaninou, grilovanou cuketou, mrkví, nakrájeným camembertem, ledovým salátem a doplněna rozkrojenou jahodou… Co vy na to? Ideální recept na chutnou svačinu pro zimní výlet vám připravila blogerka Monika Chmelařová – Vintagelover.

Než se vydáte na výlet, připravte si výtečnou obloženou bagetu

OBLOŽENÁ BAGETA

  • 2 větší bagety (na 4 porce)
  • 1 cuketa
  • 8 plátků slaniny
  • máslo
  • 2 jahody
  • 2 mrkve
  • 1 camembert
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř


POSTUP:

Rozpalte troubu na 180 stupňů. Na plech rozložte plátky slaniny a vložte je do trouby vypéct, trvá to tak 7 minut. Bagety překrojte napůl a poloviny rozřízněte podélně. Natřete je máslem. Cuketu omyjte, osušte, okrojte konce a zešikma ji nakrájejte asi na půlcentimetrové plátky.

Rozpalte grilovací pánev a nasucho z obou stran grilujte cukety do té doby, až budou mít krásně vypálený vzorek. Na spodek bagety dejte pár horkých plátků cukety a na ni navrstvěte několik koleček camembertu. Tuto vrstvu zakápněte olivovým olejem, opepřete čerstvě mletým pepřem a zlehka osolte. Navrch přijdou ještě plátky slaniny, podélně nakrájené mrkve, vložte list ledového salátu, jahody a sendvič můžete zaklopit horní půlkou pečiva.

Hynek Šnajdar
hynek@trutnovinky.cz
Foto: Monika Chmelařová - Vintagelover

 

Diskuse

Rádi bychom tu měli slušné diskuze.
Proto se do diskuze mohou zapojit jen přihlášení
členové klubu Moje Trutnovinky s vyzvednutou kartou.

reklama