Čtvrtek

28. října 2021

Nyní

Zítra

10°

Svátek má

Nejlepší horskou polévkou je Podzimní Dýňovka z Pomezní boudy

10. 10. 2021

Nejlepší horskou polévkou je Podzimní Dýňovka z Pomezní boudy 59 snímků
Šestý ročník oblíbeného polívkobraní Maloúpská vařečka se v sobotu uskutečnil v Horní Malé Úpě. Kdo chtěl ochutnat všechny soutěžní vzorky, musel si udělat 5,5kilometrovou procházku se dvanácti zastávkami u místních boudařů. Ti kromě polévek servírovali i další krkonošské dobroty a regionální speciality. V doprovodných soutěžích se ještě „bojovalo“ o největšího jedlíka borůvkových knedlíků, nejdrsnějšího chill pepper Ohniváka a nejrychlejšího pijana piva Trautenberk.

Polévková trasa startovala u Galerie Celnice přímo na hranicích a končila u hotelu Javor ve Spáleném Mlýnu. U odborné poroty vyhrála Černavská bramboračka z horského penzionu Černava, kde také získali ocenění pro nejsympatičtější stánek. V hlavní kategorii ale nejvíce hlasů veřejnosti dostala Podzimní Dýňovka z Pomezní boudy.

Stupně vítězů Maloúpské vařečky 2021

Maloúpská vařečka (hlavní soutěž veřejnosti):
1. Pomezní bouda - Podzimní Dýňovka z Pomezní
2. Sokolí boudy - Hladká Anča (s liškami, slaninou a krutony)
3. U Kokrháče - Krkonošská hříbková

Profi vařečka:
1. Černava - Černavská bramboračka
2. Pomezní bouda - Podzimní Dýňovka z Pomezní
3. Sokolí boudy - Hladká Anča (s liškami, slaninou a krutony)

Vařečka sympaťačka:
1. Černava - Černavská bramboračka
2. Sokolí boudy - Hladká Anča (s liškami, slaninou a krutony)
3. Krmelec u Kraví hory - Smetanová polévka z čerstvých lišek (a tymiánem a opečenou slaninou)

Michal Bogáň
michal@trutnovinky.cz
Foto: Kateřina Svobodová