Čtvrtek

28. září 2023

Nyní

20°

Zítra

20°

Svátek má

Lukáš Čížek vybojoval s národním týmem kuchařů dva bronzy

6. 12. 2022

page.Name
Lukáš Čížek, majitel a šéfkuchař vrchlabské vyhlášené restaurace Farma fish and steak, dosáhl ve své kariéře na další významnou metu. Společně s dalšími členy Národního týmu kuchařů (Czech National Culinary Team) vybojoval na Světovém poháru v Lucembursku dva bronzy.

Vrcholného klání Culinary World Cup 2022, které se konalo od 26. listopadu do 1. prosince v Lucembursku, se zúčastnilo patnáct týmů z celého světa. Český tým, jehož členem se stal Lukáš Čížek letos v létě, vybojoval dvě bronzové medaile.

První bronz získal v kategorii Chefs Table. „Byla to rautová mísa o dvanácti porcích, k tomu salát, omáčky, máslíčko a pečivo. Pak jsme dělali k tomu ještě tříchodové menu," uvedl pro Vrchabinky.cz Lukáš Čížek, který během šampionátu zajišťoval technickou část přípravy a výdeje jídel.

Druhou bronzovou medaili pak národní tým vybojoval v soutěži „Hot kitchen“, při níž připravoval tříchodové menu pro 110 osob na čas.

Pro Lukáše Čížka je zisk medailí na světovém poháru dalším velkým letošním úspěchem. Na konci května totiž zvítězil v celostátní gastronomické soutěži Kuchař roku 2022/2023, do níž se probojovala desítka nejlepších kuchařů z celé země. Tento titul mu následně otevřel dveře do Národního týmu kuchařů.

Jiří Štefek
jiri@vrchlabinky.cz
Foto: archiv Lukáše Čížka